Nieuws

Groningse hotels verder als Best Western en Best Western Plus hotels

8 februari 2018

Groningse hotels verder als Best Western en Best Western Plus hotels

Amersfoort, 7 februari 2018 – Best Western breidt uit in Groningen. Het voormalige Hampshire Hotel – Plaza Groningen en het Hampshire Hotel – Groningen Centre sluiten zich per 1 april 2018 aan bij Best Western Hotels & Resorts. De hotels gaan verder onder de namen Best Western Plus Hotel Groningen en Best Western Hotel Groningen Centre. Met de aansluiting bij Best Western behouden de hotels hun eigen identiteit en maken zij gebruik van de naamsbekendheid en het wereldwijde distributienetwerk van Best Western Hotels & Resorts.      

     

Lees meer

Tsjechisch mini-filmfestival bij Hampshire Hotel – Plaza Groningen

3 november 2017

In het weekend van 24 & 25 november vindt in de namiddag en avonduren voor de eerste keer het Tsjechisch mini-filmfestival plaats bij Hampshire Hotel – Plaza Groningen. Dit weekend staat compleet in het teken van prachtige Tsjechische films en verhalen. Beide avonden staan garant voor uren filmplezier en de toegang is gratis.

Lees meer

Nieuwe zomerkaart!

26 juni 2017

Onze nieuwe dinerkaart voor de zomer staat nu online! Vanaf heden kunt u deze heerlijke gerechten bestellen in ons restaurant Meerwold. Van bijvoorbeeld bloemkool crèmesoep tot een oosterse lamsburger en mojito bavarois. Wij wensen u smakelijk eten!

meerwold_dinerkaart_210x297mm_zomerkaart_2017_rev5-1

Zwemmen en schaatsen in sportcentrum Kardinge

20 maart 2017

In sportcentrum Kardinge kan je heerlijk zwemmen. Of je nu baantjes wilt zwemmen, een groepsles wilt volgen, lekker wilt spelen (met je kinderen) of heerlijk ontspannen in de golven wilt liggen, dit is allemaal mogelijk. We hebben een subtropisch recreatiebad, een instructiebad met beweegbare bodem en een 25 meter wedstrijdbad met beweegbare bodem.

Ook kan je in de wintermaanden komen om lekker ontspannen te schaatsen. Met een 400-meter baan en een ijshockeyhal hebben wij voldoende capaciteit om jong, oud, ervaren en onervaren schaatsers onderdak te bieden. Elke donderdagavond is de instuifles schaatsen. Opgave is niet nodig.

Na het zwemmen of schaatsen kunt u terecht in ons restaurant voor lekker drinken, een heerlijke salade, verse broodjes en daghappen.

Op vertoon van uw betalingsbewijs aan Hampshire hotels kunt u met 10% per kaartje komen zwemmen of schaatsen.

 

Zie voor meer informatie www.kardinge.nl

Volg ons op Facebook en twitter

Paasbrunch 2017

15 maart 2017

Pasen vier je met…een brunch!

Eerste Paasdag, zondag 16 april 2017, organiseert Hampshire Hotel – Plaza Groningen een gezellige paasbrunch! Schuif tussen 11.30 en 14.00 uur aan bij de brunch in ons restaurant Meerwold en geniet van een overheerlijk buffet. Samen met de kleintjes schilderen we eieren en versieren we cupcakes.

Reserveren gewenst. Dit kan via 050- 524 80 00 of per e-mail. Kosten: slechts 16,50 euro per persoon (kinderen t/m 12 jaar 50% korting!).

Graag tot ziens op zondag 16 april!

Groningse topsport

22 december 2016

De stad Groningen heeft zich de afgelopen tijd goed op de kaart gezet wat betreft topsport. De basketballers van Donar winnen wedstrijd na wedstrijd en het team van Abiant Lycurgus speelt zoals nooit tevoren. Beide clubs hebben dit jaar deel mogen nemen aan internationale competities én beiden bezetten de eerste plaats in de nationale competitie. In Sportcentrum Kardinge wordt regelmatig het Nederlands Kampioenschap Schaatsen georganiseerd en is dan ook een paradijs voor schaatsliefhebbers.

Lees meer

Een sportief 2017

16 december 2016

De kerstdagen zijn in zicht en het jaar 2016 komt bijna aan zijn eind. Een nieuw jaar kan natuurlijk niet zonder de welbekende goede voornemens: stoppen met roken, meer sporten, gezonder eten of meer tijd vrij nemen, je hoort het elk jaar weer.

Lees meer

Kerst in Groningen

12 december 2016

De Sint heeft ons land inmiddels verlaten en de eerste koude dagen hebben we ervaren. Iedereen maakt zich klaar voor de Kerstdagen; de eerste kerstbomen staan al in de woonkamers en er wordt reeds nagedacht over de invulling van het kerstdiner. Veel mensen bezoeken de traditionele Duitse kerstmarkten, maar wist je dat Groningen ook veel te bieden heeft in deze decembermaand?

Lees meer

Music and Meerwold

9 december 2016

Heeft u nog een plekje vrij in uw agenda? In december dineert u bij Restaurant Meerwold. met live muziek van On the side!

Wanneer: 3, 10 en 17 december 2016
Vanaf: 18:00 uur tot 21:00 uur

Lees meer

Groningen akkoord met “Meerplan”

14 september 2016

Groningen, maart 2016 – De gemeenteraad van Groningen is eind februari akkoord gegaan met het zogenaamde “Meerplan” van Hampshire Hotel – Plaza Groningen. Na de uitvoering van het plan zal het hotel in Groningen-Zuid nagenoeg direct aan de waterkant van het Hoornse Meer komen te liggen. Het hotel is dan veel gemakkelijker toegankelijker vanuit het achter het hotel liggende natuurgebied. En voor hotelgasten is het een prachtig argument om te kiezen voor dit hotel. Om de kwaliteit van het verblijf voor zowel zakelijke gasten als toeristen verder te verbeteren, ligt er bovendien een plan om de benedenverdieping drastisch te vernieuwen.

Lees meer

Denkend aan Delfsail…..

11 mei 2016

Nog ruim een maand en dan breekt het spektakel van Delfsail weer los. Vanaf 29 juni staat het hele Noorden weer bol van de bedrijvigheid, gerelateerd aan het fantastische evenement dat dit zeilfeest vanaf 1986 is. Persoonlijk heb ik geweldige herinneringen aan de tweede editie (in 1991) van Delfsail. In die tijd werkte ik voor Henk Koop, die op dit moment nog als bestuurslid betrokken is bij het evenement. Ik deed toen de PR en Marketing bij Koop, die trotse hoofdsponsor was. Het werd een week om nooit te vergeten.

Lees meer

Second-hand Fashion Fair

12 april 2016

Second-hand Fashion Fair

Hampshire_hotel_Plaza_Vintage_Fashion_Fair_poster

David Bowie in Groningen

15 december 2015

Nu David Bowie op 10 januari jl. heel plotseling is overleden, is de tentoonstelling in het Groninger Museum actueler dan ooit. Bezoekers aan de expositie die in een van onze hotels overnachten zijn zonder uitzondering erg onder de indruk. De tentoonstelling staat op dit moment gepland tot en met 13 maart aanstaande. Over verlenging wordt gespeculeerd, maar daar is nog niets over bekend. Naast de tentoonstelling in het Groninger Museum is een aantal activiteiten in de stad Groningen rondom het thema ‘David Bowie is’. Deze kunt u hier vinden.

Speciaal voor bezoekers aan de expositie van Bowie heeft Hampshire Hotel – Plaza Groningen een shuttle service opgezet. U wordt in de weekenden gratis met de shuttle naar het Groningen museum gebracht en gehaald. Op doordeweekse dagen verzorgen wij – op afspraak via de receptie, 24 uur van tevoren reserveren – ook een haal- en brengservice. Als u van het normale OV gebruik wilt maken, dan bent u in 10 minuten met de Qliner vanaf de Van Ketwich Verschuurbrug bij het museum.

Voor onze arrangementen klik hier

 

devid bowie 1

Hampshire Executive Card

2 november 2015

Luxueus genieten mét voordeel

Heeft u rechtstreeks een Executive kamer geboekt? Dan leggen wij u graag éxtra in de watten. Bij de incheck ontvangt u uw persoonlijke Hampshire Executive Card, waarmee u gratis gebruik kunt maken van:

 • Onbeperkt warme dranken zoals koffie, thee, latte macchiato, koffie verkeerd, cappuccino, warme chocolademelk in de bar en restaurant tijdens uw verblijf.
 • Gratis welkomstdrankje in de hotelbar na 20.00 uur;
 • Gratis dessert van de dag na het hoofdgerecht in restaurant Meerwold
 • Lazy day; lekker uitslapen en tot 17.00 uur genieten op de kamer. (Altijd o.b.v. beschikbaarheid)
 • Heeft u een Standaard Kamer geboekt? Dan kunt u voor een toeslag van € 35 gebruik maken van de Executive Kamer

  Tocht om de Noord

  23 september 2015

  Hampshire Hotel – Plaza Groningen maakt zich op voor ‘invasie’ Tocht om de Noord

  Groningen, 22 september 2015 – Normaal gesproken is zondag niet de drukste dag voor Hampshire Hotel – Plaza, aan het Hoornsemeer in Groningen-Zuid. Maar op 27 september is dat wel anders! Het hotel ligt op die dag namelijk op de route van de inmiddels enorm populaire Tocht om de Noord. En de 3700 deelnemers komen niet lángs het hotel, maar er dwars doorheen. Een ware invasie dus. De doortocht wordt opgeluisterd door de klanken van Koor Lied en Leed. En het hotel zou geen hotel zijn, als het niet zorgt voor talloze versnaperingen én voor propere sanitaire voorzieningen. De voorbereidingen om de lopers gastvrij te onthalen zijn inmiddels in volle gang.

  Met de doortocht aanstaande zondag ondersteunt het Hampshire-hotel van harte het sympathieke evenement Tocht om de Noord.

  Hampshire Hotel – Plaza Groningen maakt deel uit van Hampshire Hotels Groningen, waartoe ook het Hampshire-hotel aan de Radesingel in Groningen behoort. Het Plaza-hotel biedt met name door de week gastvrij verblijf aan zakelijke gasten, voor overnachtingen, vergaderingen en congressen. In het weekend is het hotel een bijzonder geschikte uitvalbasis voor (sportief) vermaak in natuurgebied Hoornsemeer of voor een paar dagen Stad.

  Welkom China

  3 juli 2015

  Groningen, 3 juli 2015 – Het ligt niet metéén voor de hand, maar toch heeft Hampshire Plaza in Groningen de ‘jacht’ geopend op de Chinese gast. Onder het motto “wat in Giethoorn kan, kan in Groningen ook” hebben wij de deuren wijd open gezet voor de Chinese toerist. Want in Groningen is van alles te beleven wat Chinese gasten leuk vinden: rust en ruimte, schone lucht, gastvrije bediening en – niet te vergeten – warme gerechten bij het ontbijt. Hampshire Plaza heeft in de voorbereiding zijn licht opgestoken onder meer bij Haskia Kramer die dit voorjaar met een groep noordelijke zakenvrouwen op ‘expeditie’ is geweest in China. De Chinese gastenstroom die dat bezoek mogelijk op gang zal brengen is ‘more than welcome’ in het hotel in Groningen. De website van het hotel is alvast vertaald naar het Chinees. En nu maar wachten op de eerste boekingen.

  Druk bezet tijdens de TT

  25 juni 2015

  Onbezorgde nachtrust

  17 juni 2015

  Matrassen met Fris-en-Schoon-garantie
  Hebt u zich wel eens afgevraagd hoe het gesteld is met het matras van uw hotelbed? Nee? In de meeste gevallen is dat maar beter ook. En dat terwijl comfortabel en veilig slapen de core business van ieder hotel is. Bij Hampshire Hotel – Plaza Groningen nemen we dat bijzonder serieus en vernieuwen we jaarlijks onze matrassen. Wij wensen u een onbezorgde nachtrust toe!

  Matrassen

  Kunst en koffie

  28 mei 2015

  Het Hampshire Hotel – Plaza Groningen, gevestigd in het markante en door KPN ontwikkelde gebouw aan het Hoornsemeer, bevat een aantal opmerkelijke kunststukken. Voor iedereen die daar belangstelling voor heeft, is er een speciale “Kunstroute” door hotel en tuin gemaakt.

  Lees meer