Hotel & Omgeving

Ideaal gelegen en comfortabel

Hampshire Hotel – Plaza Groningen ligt op het snijpunt tussen de A7 en de A28. Daarmee is dit designhotel een prima vertrekpunt voor een verkenning van zowel de stad Groningen als van de Ommelanden. Het hotel ligt bovendien direct naast natuurgebied Hoornsemeer, waar het heerlijk fietsen en wandelen is.

De 121 hotelkamers bieden u alles wat u van een modern hotel kunt verwachten. De Standaard Kamers bevatten precies wat u nodig hebt, terwijl de Executive Kamers heerlijk luxe zijn. Comfort Kamers zijn ruim en zeer geschikt als familiekamer. De kamers beschikken over een flatscreen televisie en gratis wifi. Het hotel is rolstoeltoegankelijk, heeft een binnenzwembad en beschikt over een ruime tuin. Huisdieren zijn welkom. De toeslag bedraagt € 12,50 per huisdier per nacht. Voor blindengeleidehonden hoeft geen toeslag betaald te worden.

Restaurant Meerwold biedt een elegante keuken, met internationale invloeden. Het restaurant serveert lunch- en dinergerechten die gemaakt zijn met seizoensgebonden producten.

U kunt bij het hotel GRATIS parkeren. Er zijn laadpalen voor elektrische auto’s (ook geschikt voor Tesla!) aanwezig. In het weekend kunt u gebruikmaken van de gratis Shuttle Service naar het centrum. De dichtstbijzijnde bushalte (Eisenhowerstraat) ligt op iets meer dan 650 meter afstand. Vanaf deze halte rijden er bussen in ongeveer 15 minuten rechtstreeks naar het centrum.

Hotel aan het water

Liefhebbers van natuur en watersport zijn in Hampshire Hotel – Plaza Groningen aan het goede adres. Natuurgebied ‘Hoornsemeer’, met daarin onder meer de ‘Hoornseplas’, grenst namelijk direct aan de tuin van het hotel. In het natuurgebied zijn diverse fiets- en wandelpaden, terwijl het meer zich uitstekend leent voor boottochtjes of ander vermaak op het water.

Meerplan
De gemeenteraad van Groningen heeft ingestemd met het zogenaamde Meerplan. Na de uitvoering van het Meerplan komt het hotel pal aan het meer te liggen! Het meer wordt uitgegraven naar het hotel toe en het hotel wordt voorzien van een nieuw terras. Tussen het meer en het hotel zal een boulevard worden gemaakt, waar het heerlijk wandelen is. Het Meerplan voorziet bovendien in een tweetal steigers waarop bootjes kunnen aanmeren en in een paviljoen waar gasten kunnen borrelen en eten.

boulevard

Impressie van de nieuwe boulevard in het Meerplan

Bootje huren
Een bootje huren kan bij Jachthaven Zuidwesthoek, direct aan het meer. U kunt kiezen uit een kano, sloep, zeilboot of motorboot. Een kano huurt u al vanaf vijf euro per uur (onder voorbehoud van prijswijzigingen).

Een gebouw met een rijke historie
Het gebouw zelf, oorspronkelijk ‘Meerwold’ gedoopt, heeft een rijke historie. Opdrachtgever van het bijzondere bouwwerk was KPN, die met ‘Meerwold’ begin jaren ’90 een trainingslocatie voor medewerkers realiseerde, die van alle gemakken voorzien was. Het gebouw was in die tijd ultramodern en scoort qua ontwerp nog altijd hoge ogen.

Stad en omgeving
Hampshire Hotel – Plaza Groningen is een prima uitvalsbasis voor zowel uitstapjes naar de bruisende binnenstad van Groningen, als naar de Ommelanden van de stad.

De stad Groningen biedt haar bezoekers een mix van cultuur en historie. Daarnaast is Groningen juist ook een heel moderne stad. Ook kenmerkend is, dat in de fraaie binnenstad van Groningen de gezellige authentieke Groninger al eeuwen samen leeft met de minstens even gezellige student. Ontdek het veelzijdige winkelaanbod en bezoek een van de bekende cafés of terrassen rondom de Grote Markt. Ook de Ommelanden van de stad bieden volop vertier en bezienswaardigheden. Polders en natuurgebieden, oude borgen, festivals, prachtige fiets- en wandelmogelijkheden, er is genoeg te doen. Maak het mee! Er gaat immers niets boven Groningen.

Ontspanning
Zwemmen in het binnenbad? Fietsen, wandelen of hardlopen in natuurgebied Hoornsemeer? Hampshire Hotel – Plaza Groningen biedt tal van sportieve ontspanningsmogelijkheden. En als u het zich gemakkelijk wilt maken, huurt u een van de e-bikes die het hotel rijk is. Informeer bij de receptie naar de mogelijkheden.

Wilt u heerlijk ontspannen in de sauna tijdens uw verblijf bij Hampshire Hotel – Plaza Groningen? Op respectievelijk 10 km en 14 km afstand vindt u SpaWell in Peize en Sauna De Bron in Tynaarlo.

Baantjes trekken in het binnenbad
Op de begane grond van het hotel vindt u het verwarmde (29 graden) binnenbad. Op daluren wordt het bad gebruikt als instructiebad voor kinderen. LET OP! VANAF 23 FEBRUARI 2018 IS HET ZWEMBAD MINIMAAL DRIE WEKEN GESLOTEN I.V.M. RENOVATIE.

Openingstijden zwembad:

Maandag: 06.00 – 15.00 uur | 19.00 – 22.00 uur
Dinsdag: 06.00 – 15.00 uur | 19.00 – 22.00 uur
Woensdag: 06.00 – 12.30 uur | 18.00 – 22.00 uur
Donderdag: 06.00 – 15.00 uur | 19.00 – 22.00 uur
Vrijdag: 06.00 – 12.30 uur | 19.00 – 22.00 uur
Zaterdag: 06.00 – 22:00 uur
Zondag: 06.00 – 22:00 uur.

Baantjes trekken in het hotelzwembad

Fitness
Op slechts twee minuten fietsen vanaf het hotel vindt u fitnesscentrum Medisch Centrum Zuid. Met dit fitnesscentrum hebben wij afspraken, speciaal voor onze hotelgasten. Voor € 7,50 kunt u de fitnessfaciliteiten gebruiken en ligt er een handdoek voor u klaar. Een leenfiets om naar het fitnesscentrum te gaan is bij de prijs inbegrepen. Reserveren via de receptie.

Wandelroutes in Groningen
Het uitgestrekte landschap van Groningen, met zijn prachtige vergezichten, de unieke Wadden, maar ook kleinschalige akker- en weidegebieden (Westerkwartier) biedt enorm veel wandelmogelijkheden. Bekende wandelgebieden in Groningen zijn: Lauwersoog, het Westerkwartier, de Hondsrug en Dal van de Ruiten Aa. In Groningen ligt ook het startpunt van het beroemde Pieterpad. Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen (aan de Waddenkust) naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht, waarin u de meest uiteenlopende landschappen passeert. De lengte van de route is 492 kilometer. Bijzonder is dat Hampshire hotel – Plaza Groningen pal aan de route van het Pieterpad ligt! De receptie helpt u graag met het maken van een keuze en beschikt over routekaartjes.

Highlights Groningen

Voor alle informatie over evenementen in en om Groningen verwijzen wij u graag naar het Groninger uitbureau.