Groningen akkoord met “Meerplan”

Groningen, maart 2016 – De gemeenteraad van Groningen is eind februari akkoord gegaan met het zogenaamde “Meerplan” van Hampshire Hotel – Plaza Groningen. Na de uitvoering van het plan zal het hotel in Groningen-Zuid nagenoeg direct aan de waterkant van het Hoornse Meer komen te liggen. Het hotel is dan veel gemakkelijker toegankelijker vanuit het achter het hotel liggende natuurgebied. En voor hotelgasten is het een prachtig argument om te kiezen voor dit hotel. Om de kwaliteit van het verblijf voor zowel zakelijke gasten als toeristen verder te verbeteren, ligt er bovendien een plan om de benedenverdieping drastisch te vernieuwen.

Ambitieus plan

De plannen van het hotel zijn ambitieus en beperken zich niet tot het naar het hotel brengen van het meer en het aanpakken van restaurant, bar en lobby. In de bestemmingsplanwijziging is ook voorzien dat er een paviljoen gebouwd wordt waar gasten kunnen eten of borrelen. Aan de meerkant van het hotel zal een nieuw terras worden aangelegd en in het meer komen steigers voor vaarrecreanten.

Kwaliteitsimpuls

De uitvoering van het Meerplan zal een flinke kwaliteitsimpuls geven aan het Hampshire-hotel én aan de Noordoosthoek van het Hoornse Meer. Met respect voor de natuur is de uitbreiding goed voor toerisme, recreatie en werkgelegenheid. Voor het hotel betekent het goede nieuws over de bestemmingsplanwijziging flink werk aan de winkel. Dat betekent, dat er meteen gezocht wordt naar versterking van het team. Meer informatie daarover is te vinden op de website van het hotel https://hampshire-plazagroningen.nl/vacatures.


 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerdien Kooij op telefoonnummer 050 524 8026 of per mail op kooij@hampshire-groningen.nl.